Krupicové flameri s malinovou redukciou

Na 6 - 8 porcií potrebujeme:
750 ml plnotučného mlieka
Štipku soli
Nastrúhanú kôru z jedného citróna
110 g krupicového cukru
105 g detskej krupice
1 PL vanilkového pudingu
30 g masla
6 vaječných bielkov
Mlieko, soľ, citrónovú kôru a cukor pomaly privedieme do varu. Pridáme detskú krupicu s pudingom a dôkladne miešame, aby sa netvorili hrudky. Po zhustnutí stiahneme z ohňa, primiešame maslo a bielky vyšľahané do snehu. Zmesou naplníme vhodné poháre (alebo iné nádoby) a necháme stuhnúť.
Na malinovú redukciu:
400 ml červeného vína (prípadne portského)
100 ml malinového sirupu
2 PL balzamikového octu
2 PL trstinového cukru
60 g čerstvých malín
5-6 guľôčok čierneho korenia
+ 60 g malín na servírovanie
Všetky suroviny, okrem malín na záverečné servírovanie dáme do širšieho hrnca a odokryté varíme, pokiaľ nedosiahneme sirupovitú konzistenciu. Potom precedíme.
Stuhnuté krupicové koláčiky vyklopíme na taniere, ozdobíme čerstvým ovocím a prelejeme redukciou.
TIP:
Na záverečnú úpravu môžeme použiť aj kopček šľahačky, prípadne tuhý sneh z bielkov, ktorý pre efekt opálime kuchynskou pištoľou.