Krupicové flameri s malinovou redukciou

Je ako spomienka na detsto vo vynovenej podobe.
 
 

Na 6 - 8 porcií potrebujeme:

750 ml plnotučného mlieka

Štipku soli

Nastrúhanú kôru z jedného citróna

110 g krupicového cukru
105 g detskej krupice

1 PL vanilkového pudingu
30 g masla
6 vaječných bielkov

Mlieko, soľ, citrónovú kôru  a cukor pomaly privedieme do varu. Pridáme detskú krupicu s pudingom a dôkladne miešame, aby sa netvorili hrudky. Po zhustnutí stiahneme z ohňa, primiešame maslo a bielky vyšľahané do snehu. Zmesou naplníme vhodné poháre (alebo iné nádoby) a necháme stuhnúť.

Na malinovú redukciu:

400 ml červeného vína (prípadne portského)

100 ml malinového sirupu

2 PL balzamikového octu

2 PL trstinového cukru

60 g čerstvých malín

5-6 guľôčok čierneho korenia

+ 60 g malín na servírovanie

 

Všetky suroviny, okrem malín na záverečné servírovanie dáme do širšieho hrnca a odokryté varíme, pokiaľ nedosiahneme sirupovitú konzistenciu. Potom precedíme.

Stuhnuté krupicové koláčiky vyklopíme na taniere, ozdobíme čerstvým ovocím a prelejeme redukciou.

 

TIP:

Na záverečnú úpravu môžeme použiť aj kopček šľahačky, prípadne tuhý sneh z bielkov, ktorý pre efekt opálime kuchynskou pištoľou.