Cestoviny so špenátovým pestom, balkánskym syrom a mandľami.

Ak hľadáte aternatívu ku klasickmu špenátu, myslím, že toto je pravá voľba. Vyskúšajte.

Potrebujeme:

400 - 500 g uvarených cestovín

250 g baby špenátu

2 PL  jemne opražených nesolených lúpaných mandlí

50 g balkánskeho syra

2 - 3 strúčiky cesnaku

2 PL extra panenského olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie 2 PL nasekaných opražených mandlí a 150 g balkánskeho syra

Ako na to:

Špenát dôkladne poumývame a oblanžírujeme – to znamená že ho na chvíľu ponoríme do vriacej vody a okamžite zachladíme v studenej. Špenát si tak zachová peknú farbu. Odkvapkaný ho necháme vychladiť. 

Všetky suroviny na prípravu pesta (okrem soli a korenia) vložíme do mixéra a urobíme z nich hladkú pastu. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame s čerstvo uvarenými plochými cestovinami, podľa potreby môžeme priliať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Servírujeme posypané mandľami a na kocky nakrájaným syrom.

TIP:

Mandle môžete nahradiť aj vlašskými, čí píniovými orechmi