Cestoviny so špenátovým pestom, balkánskym syrom a mandľami.
Ak hľadáte aternatívu ku klasickmu špenátu, myslím, že toto je pravá voľba. Vyskúšajte.
Potrebujeme:
400 - 500 g uvarených cestovín
250 g baby špenátu
2 PL jemne opražených nesolených lúpaných mandlí
50 g balkánskeho syra
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 PL extra panenského olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Na servírovanie 2 PL nasekaných opražených mandlí a 150 g balkánskeho syra
Ako na to:
Špenát dôkladne poumývame a oblanžírujeme – to znamená že ho na chvíľu ponoríme do vriacej vody a okamžite zachladíme v studenej. Špenát si tak zachová peknú farbu. Odkvapkaný ho necháme vychladiť.
Všetky suroviny na prípravu pesta (okrem soli a korenia) vložíme do mixéra a urobíme z nich hladkú pastu. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame s čerstvo uvarenými plochými cestovinami, podľa potreby môžeme priliať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Servírujeme posypané mandľami a na kocky nakrájaným syrom.
TIP:
Mandle môžete nahradiť aj vlašskými, čí píniovými orechmi