Tekvicovo rukolový šalát

Potrebovala som narýchlo vymyslieť recept, kde by bolo použitá tekvica. Keďže sama o sebe nemá až tak výraznú chuť, podporila som ju sladkosťou hrozienok, horkastou chuťou rukoly a  miernou ostrosťou kozieho syra, čo sa ukázalo ako dobrá voľba. 

Ne 4 porcie potrebujeme: 

1/2 muškátovej tekvice
1 PL olivového oleja
1 PL sušených hrozienok
1/2 ČL morskej soli
trochu čerstvo pomletého korenia
120 g rukoly
podľa chuti kozí, či iný aromatickejší syr

 

Ako na to:

Tekvicu ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a dobre premiešame so soľou, korením, olejom a hrozienkami.

Vložíme do zapekacej misky, alebo pekáča, prekryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C , pokiaľ tekvica nezmäkne. Necháme trochu vychladiť. 

Rukolu premiešame s trochou výpeku z tekvice, pridáme kúsky tekvice a po povrchu posypeme kúskami syra.

 

Tip: Šalát môžeme ozvláštniť opraženými vlašskými orechmi