Banánové cupcakes s krémom z mascarpone
Banánové cupcakes s krémom z mascarpone
Potrebujeme:
125 g zmäknutého masla
160 g trstinového cukru
2 vajíčka
3 PL vlažného mlieka
2 prezretejšie banány
2 ČL kypriaceho prášku
230 g špaldovej polohrubej múky (ak nemáme, použijeme pšeničnú polohrubú)
Ako na to:
1. Rúru necháme predhriať na 170 °C a pripravíme si formu na mufiny, ktorú vystelieme papierovými košíčkami.
2. Maslo a cukor spolu vyšľaháme. Pridáme vajíčka, mlieko a popučené banány (najlepšie to ide na doske pomocou vidličky).
3. Kypriaci prášok premiešame s múkou a spolu presýpame po častiach cez sito do tekutej časti. Metličkou jemne premiešavame, pokiaľ hmota nie je kompaktná.
4. Takto pripraveným cestom naplníme všetky košíčky, každý asi do ¾.
5. Pečieme cca 20 minút, každá rúra však pečie inak, preto je najlepšie vyskúšať prepečenie špáradlom. Ak sa naň cesto už nelepí, máme hotovo. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.
Krém na zdobenie si pripravíme z 250 ml mascarpone, asi 1 PL práškového cukru a 250 ml smotany na šľahanie, ktoré spolu vyšľaháme do tuhej konzistencie. Najskôr jemne premiešame mascarpone s cukrom a keď sa spoja, až potom vlejeme smotanu a šľahanie dokončíme.
Ak chceme výsledný efekt trochu ozvláštniť, môžeme pridať ľubovoľné potravinárske farbivo. Krém nanesieme na cupcakes zdobiacim vreckom. Pár inšpirácií nájdete na obrázkoch.