Čerešňová bublanina
Na plech o veľkosti cca 25 x 38 cm potrebujeme:
3 celé vajíčka
2 šálky práškového cukru
1 šálku smotany na šľahanie
3 šálky polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
2 lyžice rastlinného oleja
nastrúhanú kôru z jedného citróna
vykôstkované čerešne
maslo na vymastenie a trochu múky na vysypanie plechu
Ako na to:
1. Rúru si dáme predhriať na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme múkou.
2. Celé vajíčka rozbijeme do misy a poriadne ich prešľaháme s cukrom. Potom pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame do vláčneho cesta, ktoré vylejeme na plech.
3. Na povrch poukladáme dôkladne umyté ovocie a vložíme do rúry. Pečieme cca pol hodiny, pre kontrolu použijeme špáradlo. Zapichneme ho do korpusu a ak po vybratí zostane suché, bublanina je hotová.
4. Necháme vychladnúť a podávame, môžeme posypať práškovým cukrom.