Čerešňová bublanina

 
Bublanina je klasika najklasickejšia, no stále veľmi obľúbená. Do tejto som ešte do cesta vpravila sladkú smotanu, ktorá ju robí ešte lahodnejšou a vláčnejšou.
Použila som šálku s objemom 250 ml.
 

Na plech o veľkosti cca 25 x 38 cm potrebujeme:

3 celé vajíčka

2 šálky práškového cukru

1 šálku smotany na šľahanie

3 šálky polohrubej múky

1 balíček prášku do pečiva

2 lyžice rastlinného oleja

nastrúhanú kôru z jedného citróna

vykôstkované čerešne

maslo na vymastenie a trochu múky na vysypanie plechu

Ako na to:

1.      Rúru si dáme predhriať na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme múkou. 

2.      Celé vajíčka rozbijeme do misy a poriadne ich prešľaháme s cukrom. Potom pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a postrúhanú citrónovú kôru.  Všetko spolu vymiešame do vláčneho cesta, ktoré vylejeme na plech.

3.      Na povrch poukladáme dôkladne umyté ovocie a vložíme do rúry. Pečieme cca pol hodiny, pre kontrolu použijeme špáradlo. Zapichneme ho do korpusu a ak po vybratí zostane suché, bublanina je hotová.

4.      Necháme vychladnúť  a podávame, môžeme posypať práškovým cukrom.