Jahodovo mätový sorbet
Potrebujeme:
150 g trstinového cukru
150 ml vody
plnú hrsť mätových lístkov
500 g čerstvých jahôd
šťava z jednej limety
50 ml bieleho rumu (dá sa nahradiť aj tmavým, alebo nejakou dobrou ovocnou pálenkou).
Ako na to:
Cukor vysypeme do vody a na miernom ohni ho necháme rozpustiť. Mierne vychladíme a pridáme lístky mäty. Minimálne hodinu (pokojne môžeme aj cez noc) necháme macerovať, aby sa chuť mäty riadne rozvinula. Potom rozmixujeme jahody, pridáme limetovú šťavu, rum a precedený cukrový sirup (bez mäty).
Spolu všetko premiešame a dáme do nižšej nádoby, ktorú potom vložíme do mrazničky. Asi po hodine zmes premiešame a takto to spravíme ešte aspoň 3 – 4 krát. Ide o to, aby hmota úplne nezmrzla do jedného bloku.
TIP:
Presne tento istý pomer surovín môžeme použiť aj na prípravu malinového sorbetu.