Smotanový piškót s jahodami

Na formu s priemerom 26 cm potrebujeme:
6 vajíčok, bielky a žĺtky zvlášť
Štipku soli
6 lyžíc krupicového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
1 lyžicu oleja
Nastrúhanú kôru z ½ citróna
250 ml smotany na šľahanie
800 g kyslej smotany 18 %-tnej
4 balíčky vanilínového cukru
400 g čerstvých jahôd, nakrájaných na plátky
Ako na to:
1. Rúru si dáme predhriať na 180 °C
2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh
3. V inej nádobe prešľaháme žĺtky s cukrom, pridáme preosiatu múku, olej, citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh
4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme do ružova cca 35 minút. Necháme vychladnúť
5. Zo sladkej smotany urobíme šľahačku, do ktorej zľahka metličkou vmiešame kyslú smotanu a cukor. Zmes navrstvíme na korpus a uložíme na hodinu do chladničky
6. Nakoniec na povrch poukladáme jahody
TIP:
Že je cesto upečené zistíme tak, že keď doň zapichneme špáradlo, zostane súché.