Šakmpi na buzaru - krevety v paradajkovo vínovej omáčke

Potrebujeme:
500 g väčších kreviet
1 väčšiu cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 konzervu sekaných paradajok aj so šťavou
2 dcl suchého bieleho vína
2 čajové lyžičky kryštálového cukru
Soľ
mleté korenie
olivový olej
čerstvú hladkolistú petržlenovú vňať
Ako na to:
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme speniť na panvicu na olivový olej. Necháme ju len mierne zosklovatieť, aby nezhnedla. Zalejeme bielym vínom a necháme na miernejšom plameni trochu zredukovať. Potom pridáme najemno nasekaný cesnak, paradajky, cukor a korenie. Necháme všetko spolu odokryté prevariť. Nakoniec vložíme krevety. Originál by mali byť aj s panciermi, nič sa však nestane, ak použijete už ošúpané. Ak sú predvarené, tak ich necháme len prehriať a odstavíme. V prípade čerstvých ich samozrejme uvaríme doružova. Solíme až úpne nazáver podľa potreby. Krevety totiž niekedy môžu byť slanšie, tak aby sme jedlo nepresolili. Úplne na záver bohato posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s bielym pečivom, ktoré si namáčame v šťave. Mňam!
TIP:
Ak chcete, môžete časť paradajok nahradiť aj čerstvými, najskôr ich však ošúpte, nakrájajte a až potom vložte do zmesi.
Takýmto spôsobom si môžete pripraviť aj mušle.