Domáce cestoviny s omáčkou z kuriatok

Potrebujeme:

Základné domáce vaječné cestoviny 

300 g kuriatok (hríbov)

2 PL rastlinného, alebo olivového oleja

1 väčšiu cibuľu

150 ml suchého bieleho vína

5 strúčikov cesnaku

½ ČL soli

¼ ČL čerstvo namletého korenia štyroch farieb

500 ml smotany na varenie (alebo šľahačkovej smotany)

1 PL studeného masla

2 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate

 

Ako  na to:

 

Kuriatka dôkladne umyjeme a necháme na papierovej utierke osušiť. Na širokej panvici rozohrejeme olej, speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a zalejeme vínom. Necháme vyvariť asi 1/3 objemu. Potom pridáme cesnak, soľ, korenie a kuriatka. Spolu všetko dôkladne premiešame a necháme chvíľu podusiť. Nakoniec vlejeme smotanu a keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka. Zašľaháme maslo, pridáme petržlenovú vňať a celú zmes opatrne premiešame s uvarenými plochými cestovinami.

 

TIP:

Tento druh omáčky si môžete pripraviť aj z čerstvých šampiňónov. Pre výraznejšiu chuť vtedy pridajte do vínového základu polievkovú lyžicu mletých sušených hríbov.