Pestrý šalát s pečenou červenou repou

Na 4-5 porcií potrebujeme:
3 buľvy červenej repy
2 lyžice balzamikového octu
1 lyžicu olivového oleja
1 vetvičku tymiánu
1 lyžičku soli
½ lyžičky čerstvo pomletého korenia
5 strúčikov cesnaku
500 g ľubovoľných listových šalátov
150 g kozieho syra
1 lyžicu ľanových semienok
Podľa chuti klíčky z červenej repy
Ako na to:
1. Červenú repu očistíme, dôkladne premiešame so soľou, korením, balzamikovým octom a olejom.
2. Uložíme na väčší kus alobalu, pridáme celú vetvičku tymiánu a cesnak. Zabalíme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca hodinu.
3. Necháme dôkladne vychladnúť.
4. Šalát umyjeme, vysušíme, natrháme na menšie kúsky a pridáme k nemu repu nakrájanú na ľubovoľné kúsky spolu so šťavou z pečenia. Podľa chuti môžeme použiť aj vypečený cesnak.
5. Premiešame a servírujeme s kúskami kozieho syra a posypané ľanovými semienkami, prípadne s klíčkami z červenej repy.