Pestrý šalát s pečenou červenou repou

Na 4-5 porcií potrebujeme:

 

3  buľvy červenej repy

2 lyžice balzamikového octu

1 lyžicu olivového oleja

1 vetvičku tymiánu

1 lyžičku soli

½ lyžičky čerstvo pomletého korenia

5 strúčikov cesnaku

500 g ľubovoľných listových šalátov

150 g kozieho syra

1 lyžicu ľanových semienok

Podľa chuti klíčky z červenej repy

 

Ako na to:

 

1.      Červenú repu očistíme, dôkladne premiešame so soľou, korením, balzamikovým octom a olejom.

2.      Uložíme na väčší kus alobalu, pridáme celú vetvičku tymiánu a cesnak. Zabalíme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca hodinu.

3.      Necháme dôkladne vychladnúť.

4.      Šalát umyjeme, vysušíme, natrháme na menšie kúsky a pridáme k nemu repu nakrájanú na ľubovoľné kúsky spolu so šťavou z pečenia. Podľa chuti môžeme použiť aj vypečený cesnak.

5.      Premiešame a servírujeme s kúskami kozieho syra a posypané ľanovými semienkami, prípadne s klíčkami z červenej repy.